THIS IS NOT A PRODUCTION ENVIRONMENT

Familie uitstapjes

Wat te doen voor gezinnen met kinderen in Brussel?

Brussel met kinderen is altijd een goed idee. Er is geen gebrek aan kinderactiviteiten in Brussel. Het enige probleem dat je hebt is te bepalen waar te beginnen. Er zijn zoveel dingen mogelijk dat je met gemak een week door kunt brengen in Brussel met kids en toch nog elke dag wat anders kunt doen.

Vind dingen uit in het NEMO Science Museum. Bekijk beroemdheden van dichtbij in Madame Tussauds. Of houd een wedstrijdje ‘wie het eerst met zijn ogen knippert’ met een alligator in Artis. Amsterdam heeft de leukste actieve uitjes met kids en culturele uitjes voor het hele gezin. Kijk hier voor musea met speciale activiteiten voor kinderen. Liever naar het theater? Bekijk hier alle kindervoorstellingen voor de komende tijd. Hieronder vind je al onze tips voor leuke activiteiten met kinderen in Amsterdam.

Amsterdam, bij uitstek dé plek waar buitenlandse toeristen heen willen. Maar ook voor “ons Nederlanders” is het ontzettend leuk om deze enorme stad te bezoeken. Er is namelijk genoeg te doen, ook leuke uitjes voor gezinnen met kinderen. Je kunt bijvoorbeeld een ontzettend leuke fotoreportage maken met de AMSTERDAM-letters, die op drie verschillende plekken te vinden zijn ook nu ze op het Museumplein zijn weggehaald. Maar er zijn nog veel meer best of tips wat er te doen is in Amsterdam!

Iets leuks doen met kleuters, kids of tieners? In Brussel vermaken kinderen van alle leeftijden zich met leuke binnen- en buitenactiviteiten voor het hele gezin.

Ontdek zeker MEET THE MASTERS, een laagdrempelige tentoonstelling in de dynastiepaleis die de Vlaamse Meesters Jan Van Eyck, Pieter Bruegel en Peter Paul Rubens tot leven brengt met video-mapping en 360°projecties. Bestel tickets vanaf 6,- euro!

Koop jouw familietickets
Kunstenaars
3

Kunstenaars

om te ontdekken

Euro
0,-

Euro

kinderen tot 6 jaar

Minuten
50

Minuten

audiogids inbegrepen

Duizend
30

Duizend

bezoekers vorig jaar

Uit met kinderen en de hele familie? Ontdek 10 leuke daguitstapjes in Brussel

Kortingen voor kinderen en families

Meet The Masters is gratis voor jongeren tot 6 jaar. Jongeren tot 16 jaar genieten van een korting.

Ontdek de expo met heel de familie, en maak gebruik van ons familie-aanbod. De inkomprijs voor families (2 volwassenen en 2 kinderen tot 16 jaar) bedraagt € 30.00 (€ 32.00 in het weekend).

Top 10 dingen om te doen in Brussel

In Brussel is zo veel te doen voor kinderen, maar het is niet allemaal eenvoudig te vinden. Daarom vind je hier alle kindvriendelijke tips in Brussel op een rijtje, van bezienswaardigheden met kinderen tot de leukste musea.

Zie hier een top 10 overzicht van populaire activiteiten in Brussel:

  1. Mini-Europa – maak een reis door Europa in slechts een paar uur tijd terwijl je langs 350 maquettes wandelt
  2. MEET THE MASTERS – kunstwerken komen tot leven met 360°video projecties
  3. Atomium – het Atomium bestaat uit negen bollen die de kristalstructuur van ijzer uitbeelden.
  4. Striproute en Stripmuseum – het stripverhaal is nauw vervlochten met Brussel, getuige de vele striphelden die de muren van het Gewest opvrolijken.
  5. Manneken Pis – 17e-eeuws beeld van een kleine jongen dat tegen de wind in plast
  6. Speeltuinen – het Koning Boudewijnpark heeft heel wat opties: zo is er een kinderboerderij en er zijn drie speeltuinen
  7. Het Kindermuseum – geeft de kinderen de mogelijkheid op een ludieke manier zichzelf en ook de anderen beter te leren kennen.
  8. Scientastic – kinderen ontdeken er spelenderwijs hoe je zintuigen werken en hoe deze je kunnen bedriegen.
  9. Train World – een museum dat in het teken staat van treinen van gisteren, vandaag en morgen
  10. Moof Museum – tentoonstelling met stripverhalen, verzamelobjecten en originele platen en tekeningen

Bestel nu uw tickets en ontvang 8,- € korting op een museeumpas
Bestel nu uw tickets aan €6,-

Meet The Masters, Gezien op

Meet The Masters is verschenen in de volgende media

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.